konserter

Til efteråret – høstkonsert med Cæciliakoret
 
30. september fikk Lillehammer kammerkor celebert dansk besøk. Det kjente Cæciliakoret fra Århus holdt en flott og høytidelig konsert sammen med oss i Lillehammer kirke. 
 
Cæciliakoret er et velrennomert kor som har spesialisert seg på klassisk acapellamusikk. Koret dirigeres av Michael Deltchev. 
 
Begge kor framførte hver sin avdeling med et variert utvalg av klassisk kormusikk av blant annet Brahms, Rheinberger, Carl Nielsen m fl, samt et utvalg folketoner. 
 
For LKK var det en flott opplevelse å fremføre monumentale verker fra den nordiske korlitteraturen sammen med våre danske gjester. 
 
Sommerkonsert på Bjerkebæk
 
Søndag 11. juni inviterte vi til  sommerkonsert på Bjerkebæk. Kammerkoret setter pris på å videreføre denne tradisjonen i Sigrid Undsets hjem. 
 
Repertoaret matchet omgivelsene med sitt lette, lyse og sommerlige preg. 
Samtidig preges Europa av krig, men dermed også håp, og dette var også et gjennomgående tema for konserten. 

 

G. Rossini – Petite Messe Solenelle

Lillehammer Kammerkor og Valdres Kammerkor inviterte til et fyrverkeri av en konsert når vi fremførte Gioachino Puccinis «Petite Messe Solennelle» 22. og 23. april. Vi hadde med oss solistene Magnus Staveland, Tone Kummervold, Natanael Uifalean og Nanna Marie Cortes, samt Stian Alexander Olsen på klaver og Paul Wilmot på harmonium. Det var en stor opplevelse! 

 Takk til alle som kom på konserten!

Stille natt – julekonsert

Desember 2022 inviterte Lillehammer Kammerkor til en stemningsfull julekonsert med variert program, med blant annet tradisjonelle norske og engelske julesanger og klassiske perler som passet godt i førjulstiden. Vi hadde med oss Paul Wilmot på klaver/orgel og Svein Erik Sagbråten som dirigent og solist. 

Sommer- og høstkonserter 2022

I september fikk Lillehammer Kammerkor besøk av kammerkoret Sola Fide fra Bergen, og sammen skapte vi «musikalske møter» for vårt publikum i Lillehammer kirke. 

Koret hadde også tre flotte konserter, «Mjøsmagi», sammen med Kammerkoret Collegium Vocale fra Hamar og Vestoppland Kammerkor fra Gjøvik, i Gjøvik kirke, i Hamardomen på Domkirkeodden og i Lillehammer kirke. Dette var første gang disse tre kammerkorene har sunget sammen, og det frister til gjentakelse! Korene sang både sammen og hver for seg, og programmet bestod av alt fra 1600-talls madrigaler via klassiske korverker til folketoner og folkeviseinspirerte arrangementer. Dirigentene var LKKs egen Svein Erik Sagbråten, Trym Ramlo Ystad (KCV) og Marit Tøndel Bodsberg Weyde (VOK).

Mot lysere tider

I mars hadde vi en veldig fin konsert med tittel «Mot lysere tider» i Lillehammer kirke, bestående av romantiske verk av Brahms, Mendelssohn, m.fl. i mars 2022. Fjorårets store høydepunkt var Brahms’ Ein Deutsches Requiem med Trym Ramlo Ystad som dirigent. Ellers har J.S. Bach, og spesielt hans motetter, vært en rød tråd siden starten. I 2019 samarbeidet vi med Oslo-koret Con Spirito om framføringen av Messe for dobbeltkor av Frank Martin, da med Ida Cecilie Holm som dirigent.

Klikk på bildekarusellen nedenfor, for å se noen av våre tidligere konsertplakater.