OM OSS

OM LILLEHAMMER KAMMERKOR

Lillehammer Kammerkor ble stiftet i 2018, og består av ca. 25 erfarne korsangere med gode notekunnskaper. Koret ble startet med en ambisjon om å utøve klassisk korsang på høyt nivå, og har en variert musikalsk profil fra renessansen til vår egen tid.

Selv om vi er opptatt av det musikalske, legger vi også vekt på at vi skal ha et godt sosialt miljø, og at det skal være trivelig å være på øvelse. Koret øver hver mandag og består av voksne i alle aldre. 

MEDLEMMER

SOPRAN

Cathrin Ringdal

Monica Holten-Andersen

Ragnhild Eiken

Mari Skullerud Bakke

Linda Breidablik

Heidrun Sørlie Røhr

Veslemøy Furuseth

ALT

Anne Mette Bjørgen

Inger Holtan

Åse Sulheim

Mari Aalstad-Johansen

Randi Jacobsen Willa

Therese Thaulow Petersen

Andrea Lamprecht 

TENOR

Jan Martin Listuen

Tore Helseth

Morten Bergkåsa

Are Tvinnereim

Henrik Jarholm

Morten Røkke

Magnus R. Torgersen (perm)

BASS

Jon Anders Toven Sollien

Mads Holten-Andersen

Asgeir Lunn

Gilles Jarret

Steinar Sulheim

VÅR DIRIGENT

Lillehammer Kammerkors dirigent heter Svein Erik Sagbråten, opprinnelig fra Aurdal i Valdres.

Svein Erik dirigerte kor allerede mens han gikk på gymnaset. Han utdannet seg som sang- og musikkpedagog ved Østlandets Musikkonservatorium, og studerte ved Statens Operahøgskole fra 1985-88.

I studietida dirigerte han kor i Oslo-området, og livnærte seg som frilans sanger og kordirigent fram til 1993, da han valgte å satse for fullt på sangerkarrieren. 

Svein Erik var fast ansatt tenorsolist ved Den norske Opera fra 1994-2015, og har sunget til sammen over 80 større og mindre roller innen opera, operette og musikal. I tillegg har han opp gjennom årene vært mye brukt som solist ved oratorier og kirkemusikk. Han er fortsatt aktiv som utøvende sanger, bl.a. med romansekonserter. 

I 2013 tok Svein Erik opp igjen sin dirigentvirksomhet og har dirigert flere kor siden, blant annet Valdres Kammerkor som han stiftet i 2017.